Beefy Boxes and Bandwidth Generously Provided by pair Networks
laziness, impatience, and hubris
 
PerlMonks  

Input Boxes Rendering?

by haukex (Abbot)
on Jun 24, 2017 at 10:54 UTC ( #1193442=monkdiscuss: print w/replies, xml ) Need Help??

Fellow monks, could you try going to Perl Monks Discussion and seeing if the following renders as actual input boxes?

<input $1> <input $2>

Because that is what is happening for me when I view this node via SoPW, as well as this node via PMD. (Posted at the request of tye&nbsp;.)

Update: Also happening for me when viewing SoPW as anonymous. Edited the title to remove "in SoPW" since it's happening in PMD too.

Update 2: Relevant HTML source of PMD:

<tr class="post-body post_body"> <td colspan="2"> <ul><p>Fellow monks, could you try going to <a href="?node_id=1040">Pe +rl Monks Discussion</a> and seeing if the following renders as actual + input boxes?</p> <input> <input> <p>Because that is what is happening ...</p></input></input></ul> </td> </tr>

Replies are listed 'Best First'.
Re: Input Boxes Rendering?
by choroba (Bishop) on Jun 24, 2017 at 11:27 UTC
    I approved the node and I can confirm seeing two actual input boxes in PMD.
    ($q=q:Sq=~/;[c](.)(.)/;chr(-||-|5+lengthSq)`"S|oS2"`map{chr |+ord }map{substrSq`S_+|`|}3E|-|`7**2-3:)=~y+S|`+$1,++print+eval$q,q,a,

      Thanks! I am seeing them now when viewing PMD as anonymous as well. I should have mentioned earlier that I am currently using Firefox on Linux, although the issue is not so much whether the boxes show up in the browser, but what's going on with the PerlMonks HTML filtering. When I view the node directly, the HTML source is:

      &lt;input $1> &lt;input $2>
Re: Input Boxes Rendering?
by Corion (Pope) on Jun 24, 2017 at 12:05 UTC

    Wow - I wouldn't have imagined that our section overviews render (and escape) nodes differently than the nodes themselves do. Thank you for persistently following up on this and coming up with detailed instructions.

Re: Input Boxes Rendering?
by LanX (Bishop) on Jun 24, 2017 at 12:14 UTC
    I just looked into the code but couldn't identify the crucial part.

    I'll try to look into it again after GPW.

    but some casual testing showed that already <input> without $1 is causing the problem, while something like <textarea> seems safe.

    edit

    My guess is that <input> used to be an accepted tag in the beginning and was later excluded, but somehow one whitelist was forgotten.

    Cheers Rolf
    (addicted to the Perl Programming Language and ☆☆☆☆ :)
    Je suis Charlie!

Re: Input Boxes Rendering?
by chacham (Prior) on Jun 24, 2017 at 19:15 UTC

    Weird. I saw it before voting on it, but after voting, i just see the angle bracets with input $1 and $2. And i still see the brackets when going back one page in the browser! FF54/Ubuntu

    Also, both here and in SoPW, textboxes show on the topics page, but going to the individual node's page shows the brackets.

Log In?
Username:
Password:

What's my password?
Create A New User
Node Status?
node history
Node Type: monkdiscuss [id://1193442]
Approved by choroba
help
Chatterbox?
LanX .oO( cemetery breweries ? )

How do I use this? | Other CB clients
Other Users?
Others imbibing at the Monastery: (10)
As of 2017-12-15 11:15 GMT
Sections?
Information?
Find Nodes?
Leftovers?
    Voting Booth?
    What programming language do you hate the most?




















    Results (431 votes). Check out past polls.

    Notices?