Beefy Boxes and Bandwidth Generously Provided by pair Networks
Perl-Sensitive Sunglasses
 
PerlMonks  

Re^3: Help With Perl SDL

by syphilis (Canon)
on Sep 23, 2012 at 03:31 UTC ( #995160=note: print w/ replies, xml ) Need Help??


in reply to Re^2: Help With Perl SDL
in thread Help With Perl SDL

Looks to me that 'cpan install SDL' should work ok. Where does that come undone for you ?
On my Strawberry perl-5.16.0, I actually installed Alien::SDL manually ('perl build.pl', 'perl build', 'perl build test', 'perl build install') then installed the Tie::Simple and Test::Most dependency chains ('cpan install Tie-Simple', 'cpan install Test-Most') and then manually built SDL.

But the way it all worked suggested to me that I could have simply run 'cpan install SDL'. (I didn't do that because I was having trouble with my 'cpan install' and didn't work out how to fix it until I was half way thru with the manual installs.)

The SDL test suite concluded with:

Test Summary Report ------------------- t\core.t (Wstat: 0 Tests: 28 Failed: 0) TODO passed: 21-22 t\core_video.t (Wstat: 0 Tests: 110 Failed: 0) TODO passed: 57, 59 t\sdlx_fps.t (Wstat: 512 Tests: 13 Failed: 2) Failed tests: 6, 11 Non-zero exit status: 2 Files=59, Tests=3827, 287 wallclock secs ( 1.75 usr + 0.58 sys = 2.3 +3 CPU) Result: FAIL Failed 1/59 test programs. 2/3827 subtests failed.
AFTERTHOUGHT: Of course, those failing tests will mean that you have to use force with the cpan install if you actually want it to be installed.

Cheers,
Rob


Comment on Re^3: Help With Perl SDL
Download Code
Re^4: Help With Perl SDL
by azonicrider (Initiate) on Sep 23, 2012 at 05:00 UTC

    I do the command "cpan install SDL", and it tells me that SDL is already installed. I then fire up a Perl file that uses SDL, but the prompt still states that SDL files are missing.


    Anyways, I'll try those commands you used to install Alien::SDL manually.

      I do the command "cpan install SDL", and it tells me that SDL is already installed. I then fire up a Perl file that uses SDL, but the prompt still states that SDL files are missing.

      Like, copy/paste some error messages :)

      I do the command "cpan install SDL", and it tells me that SDL is already installed

      If you remove SDL.pm from your Strawberry installation, 'cpan -fi SDL' should then believe that SDL is not installed, and go about re-installing it in the correct manner.
      (I *think* '-fi' is the right way to 'force install' ... not entirely sure as I don't often use the cpan command.)

      Cheers,
      Rob
        force doesn't care if its installed already -- it might care about the prerequisites though :)
      I don't know how to copy the whole command prompt text, however here is the first line of the error:
      Can't locate object method "config" via package "Alien::SDL" in directory C:\strawberry\blah blah blah
        Can't locate object method "config" via package "Alien::SDL" in directory C:\strawberry

        I didn't strike that one. During the 'perl build.pl' step of the Alien::SDL installation, I was presented with 3 options regarding which SDL package to use.
        Did that happen for you ?
        Which option did you take ? (I took the first.)

        To copy'n'paste to/from a cmd.exe shell, click on the little cmd icon that's top left of the cmd.exe window. Then select "Properties", then tick "Quick Edit".
        Then you'll be able to select, copy , and paste using the mouse in the usual way.

        Cheers,
        Rob

Log In?
Username:
Password:

What's my password?
Create A New User
Node Status?
node history
Node Type: note [id://995160]
help
Chatterbox?
and the web crawler heard nothing...

How do I use this? | Other CB clients
Other Users?
Others imbibing at the Monastery: (13)
As of 2015-07-06 23:15 GMT
Sections?
Information?
Find Nodes?
Leftovers?
    Voting Booth?

    The top three priorities of my open tasks are (in descending order of likelihood to be worked on) ...









    Results (85 votes), past polls