Beefy Boxes and Bandwidth Generously Provided by pair Networks
Perl Monk, Perl Meditation
 
PerlMonks  

Re: Encoding issue from DBI to string

by space_monk (Chaplain)
on Jan 04, 2013 at 15:00 UTC ( #1011649=note: print w/ replies, xml ) Need Help??


in reply to Encoding issue from DBI to string

What version of Perl are you using? Also, if you can find the version of the Perl DBI library and report that too, other Monks may find the information useful.

Also I think you need to show a bit more code - it would be nice to eliminate that as the problem.

I'm not sure that the above items will give a result, but if everything on the DB side looks right, then maybe its something to do with Perl.

A Monk aims to give answers to those who have none, and to learn from those who know more.


Comment on Re: Encoding issue from DBI to string
Re^2: Encoding issue from DBI to string
by karlgoethebier (Curate) on Jan 04, 2013 at 19:35 UTC

    I'm really glad that we are guessing together now because i was just about to loose my contenance about this issue ;-)

    Best regards, Karl

    «The Crux of the Biscuit is the Apostrophe»

      Well, I found the problem and almost have a solution worked out.

      It appears there's some issues between the version of ActivePerl being implemented on the NFS that we use and data being pulled from the DB. When I made a separate Perl script to pull from the DB and ran it using a fresh Perl install, things worked fine.

      Unfortunately, a lot of other things are dependent on the version of Perl on the NFS. Not a huge issue, just going to leave the DB work in a separate Perl script and call it from a different version of Perl.

      That being said, running into a small problem with passing arguments from the initial Perl script to the now separated one. Code below:

      Initial Perl:

      system('/usr/bin/perl /home/SQLtoXML.pl $source_id $OutputXMLDir');
      Perl script that is being called:
      my $PassedSource = $ARGV[0]; my $FinalDir = $ARGV[1];

      Unfortunately, $PassedSource and $FinalDir are both ending up as null when the program runs. Am I just passing the 2 arguments incorrectly?

      Thanks again for all the help. You've been wonderful.

        Single quotes do not interpolate variables.
        لսႽ† ᥲᥒ⚪⟊Ⴙᘓᖇ Ꮅᘓᖇ⎱ Ⴙᥲ𝇋ƙᘓᖇ

        Thank you ev0lution for the feedback. It's nice to hear that you worked it out.

        I hope that the hint from choroba helped to fix the last remaining issue.

        Best regards, Karl

        «The Crux of the Biscuit is the Apostrophe»

Log In?
Username:
Password:

What's my password?
Create A New User
Node Status?
node history
Node Type: note [id://1011649]
help
Chatterbox?
and the web crawler heard nothing...

How do I use this? | Other CB clients
Other Users?
Others cooling their heels in the Monastery: (5)
As of 2014-10-31 04:56 GMT
Sections?
Information?
Find Nodes?
Leftovers?
    Voting Booth?

    For retirement, I am banking on:










    Results (214 votes), past polls