Beefy Boxes and Bandwidth Generously Provided by pair Networks
laziness, impatience, and hubris
 
PerlMonks  

Re^7: Installing modules

by Chuma (Acolyte)
on Jan 29, 2012 at 13:35 UTC ( #950571=note: print w/ replies, xml ) Need Help??


in reply to Re^6: Installing modules
in thread Installing modules

The first command doesn't find the file. It seems that ActivePerl is somewhere else.

I can try "make install" on the GD thing, but since it says I probably shouldn't, I'm guessing that I probably shouldn't.

The warnings when I run "make" mention that something is wrong with gdlib:
ld: warning in /usr/lib/libpng.dylib, file is not of required architecture

I did install it - it wasn't easy to find, but I found something on
http://switch.dl.sourceforge.net/project/gmod/Generic%20Genome%20Browser/libgd-MacOSX/20100406/
so I installed that. Maybe that wasn't good enough. Can I get gdlib from somewhere else?

Also, the new version is only working for one user. I would like all users to be able to use it.


Comment on Re^7: Installing modules
Select or Download Code
Replies are listed 'Best First'.
Re^8: Installing modules
by Khen1950fx (Canon) on Jan 29, 2012 at 14:21 UTC
    You can get libgd here.
      Okay, I downloaded that, and as it said in the readme file, I ran "./configure" and then "make install". The configure thing remarked that there was no support for JPEG library or Freetype 2.x library, but seemed otherwise happy. "make install" popped out a long list of errors, most of which seem to be related to gd_png.c, and concluded
      make[1]: *** [gd_png.lo] Error 1 make: *** [install-recursive] Error 1

      I don't know if that means it's installed or not.

      Going back to the GD module, now "make" runs without complaining, but "make test" still fails:

      t/GD.t (Wstat: 512 Tests: 1 Failed: 1) Failed test: 1 Non-zero exit status: 2 Parse errors: Bad plan. You planned 12 tests but ran 1. t/Polyline.t (Wstat: 512 Tests: 0 Failed: 0) Non-zero exit status: 2 Parse errors: Bad plan. You planned 1 tests but ran 0. Files=2, Tests=1, 0 wallclock secs ( 0.02 usr 0.01 sys + 0.06 cusr + 0.01 csys = 0.10 CPU) Result: FAIL Failed 2/2 test programs. 1/1 subtests failed. make: *** [test_dynamic] Error 2

Log In?
Username:
Password:

What's my password?
Create A New User
Node Status?
node history
Node Type: note [id://950571]
help
Chatterbox?
and the web crawler heard nothing...

How do I use this? | Other CB clients
Other Users?
Others lurking in the Monastery: (4)
As of 2015-07-28 04:11 GMT
Sections?
Information?
Find Nodes?
Leftovers?
    Voting Booth?

    The top three priorities of my open tasks are (in descending order of likelihood to be worked on) ...









    Results (252 votes), past polls