Beefy Boxes and Bandwidth Generously Provided by pair Networks
Just another Perl shrine
 
PerlMonks  

Re^2: Lost in encoding in Twig

by pcouderc (Monk)
on Jan 09, 2015 at 15:03 UTC ( #1112758=note: print w/replies, xml ) Need Help??


in reply to Re: Lost in encoding in Twig
in thread Lost in encoding in Twig

Thank you,
I thought to have seen somewhere that since something like 5.16 use utf8 wad the default.

Replies are listed 'Best First'.
Re^3: Lost in encoding in Twig
by Anonymous Monk on Jan 09, 2015 at 15:21 UTC
    I thought to have seen somewhere that since something like 5.16 use utf8 wad the default.
    Unfortunately, no.

    from your other post

    do you want to tell that for each operation in perl, and particularly for IO, I MUST specify utf8?
    Yes.
    Is there today another coding than utf8?
    Yes, but utf-8 surely would be a more useful default.
    Is not it possible to specify that all is utf8 (unless exceptions) at computer level ? or at least at perl level, or at least at script level ?
    Perhaps utf8::all will be suitable for you.
      utf8::all seemed very fine but ... does not work !
      Same result...
        Sorry my mistake, I did put
        utf8::all; ## wrong
        before "use strict"; and so I got no perl error.
        If I put it after "use strict", I get an error ans I correct to :
        use utf8::all;
        and now all is fine, and Clémence is beautiful.

Log In?
Username:
Password:

What's my password?
Create A New User
Node Status?
node history
Node Type: note [id://1112758]
help
Chatterbox?
and the web crawler heard nothing...

How do I use this? | Other CB clients
Other Users?
Others drinking their drinks and smoking their pipes about the Monastery: (5)
As of 2020-12-04 12:05 GMT
Sections?
Information?
Find Nodes?
Leftovers?
    Voting Booth?
    How often do you use taint mode?





    Results (58 votes). Check out past polls.

    Notices?