Beefy Boxes and Bandwidth Generously Provided by pair Networks
There's more than one way to do things
 
PerlMonks  

Trying again with mariadb

by traincity (Sexton)
on Jan 09, 2021 at 17:20 UTC ( #11126677=perlquestion: print w/replies, xml ) Need Help??

traincity has asked for the wisdom of the Perl Monks concerning the following question:

I ditched my effort to get my program on localhost working with workbench Because it was having problems which I hope are due to using workbench instead of mariadb. I have downloaded mariadb and am now using xampp which did make it easier to setup apache. I am actually using a different computer so as not to get things confused.

Perl works fine as well as the localhost server as I have run test script successfully. I am using Apache/2.4.46 (Win64) OpenSSL/1.1.1g PHP/7.4.10 Server at localhost Port 80 Server version: 10.4.14-MariaDB xampp control panel 3.2.4 image magick 7.0-q16 on windows 10 64 bit.

Trying to open the program localhost, the same way I successfully open it on-line I get this:

Internal Server Error The server encountered an internal error or misconfiguration and was u +nable to complete your request. Please contact the server administrator at postmaster@localhost to inf +orm them of the time this error occurred, and the actions you perform +ed just before this error. More information about this error may be available in the server error + log.
Error log:
[Sat Jan 09 16:37:28.290929 2021] [cgi:error] [pid 1508:tid 1868] [cli +ent 127.0.0.1:53290] End of script output before headers: main.pl<br> [Sat Jan 09 16:37:28.290929 2021] [cgi:error] [pid 1508:tid 1868] [cli +ent 127.0.0.1:53290] AH01215: Can't locate loadable object for module + Image::Magick in @INC (@INC contains: C:/xampp/perl/site/lib C:/xamp +p/perl/vendor/lib C:/xampp/perl/lib) at C:/xampp/perl/site/lib/Ultima +teAuction.pm line 1849.\r: C:/xampp/cgi-bin/ua/main.pl<br> [Sat Jan 09 16:37:28.290929 2021] [cgi:error] [pid 1508:tid 1868] [cli +ent 127.0.0.1:53290] AH01215: Compilation failed in require at C:/xam +pp/perl/site/lib/UltimateAuction.pm line 1849.\r: C:/xampp/cgi-bin/ua +/main.pl<br> [Sat Jan 09 16:37:28.290929 2021] [cgi:error] [pid 1508:tid 1868] [cli +ent 127.0.0.1:53290] AH01215: BEGIN failed--compilation aborted at C: +/xampp/perl/site/lib/UltimateAuction.pm line 1849.\r: C:/xampp/cgi-bi +n/ua/main.pl<br> [Sat Jan 09 16:37:28.290929 2021] [cgi:error] [pid 1508:tid 1868] [cli +ent 127.0.0.1:53290] AH01215: Compilation failed in require at C:/xam +pp/cgi-bin/ua/main.pl line 20.\r: C:/xampp/cgi-bin/ua/main.pl<br> [Sat Jan 09 16:37:28.291926 2021] [cgi:error] [pid 1508:tid 1868] [cli +ent 127.0.0.1:53290] AH01215: BEGIN failed--compilation aborted at C: +/xampp/cgi-bin/ua/main.pl line 20.\r: C:/xampp/cgi-bin/ua/main.pl
I have tried to download perl magick as well but not sure what to do from here. Obviously I do not have this configured correctly. Can anyone help?

Replies are listed 'Best First'.
Re: Trying again with mariadb
by Corion (Pope) on Jan 09, 2021 at 18:36 UTC

    It seems that with your version of Perl, there is no ImageMagick installed. If the Perl you are using is Strawberry Perl, you can likely use prebuilt binaries for ImageMagick, but otherwise you will have to find out if the XAMPP stack has prebuilt binaries for ImageMagick somewhere.

    If all else fails, you can build ImageMagick yourself, but that certainly is no fun.

      Thanks very much! On my other computer I do have strawberry and do not have this problem. I'm wondering if I can use strawberry instead of the perl provided with xampp? I have no idea about the pre built binaries. I am going to look into strawberry with xampp. Any other suggestions?
Re: Trying again with mariadb (XAMPP & Image::Magick)
by LanX (Cardinal) on Jan 10, 2021 at 15:44 UTC
    Your post is hard to decipher, since you didn't use code tags. From our help underneath every edit page.

    • "Put <code> </code> tags around your code and data!"

    So please consider editing it again.

    What's confusing me is that you claim ImageMagick to be installed while your error log claims the module to be missing.

    • image magick 7.0-q16 on windows 10 64 bit.
    • Can't locate loadable object for module Image::Magick in @INC

    Could it be either

    • you didn't install the CPAN module only the plain app ?
    • you didn't tell Perl where to find the module in @INC ?

    I have no experience with XAMPP but this SO thread claims it's providing ppm to install modules.

    installing-a-perl-module-from-cpan-on-xampp-for-windows

    One advice: the clearer you formulate your posts, the likelier are you to get help here.

    For instance, this doesn't seem to be related to "MariaDB" or "Workbench" in any way, like you claim in your title.

    HTH! :)

    Cheers Rolf
    (addicted to the Perl Programming Language :)
    Wikisyntax for the Monastery

    update

    ) See also I know what I mean. Why don't you?

    ) OP never reacted, had to ask janitors to edit the post

      you didn't install the CPAN module only the plain app ? you didn't tell Perl where to find the module in @INC ?Hi... Sorry my thread is hard to follow. I dom't think I included any code but will try to di better in the future.

      I'm using workbench on a different computer which I got past imagemagick but the script doesn't work well. Since the online server is using mariadb I am trying to set this up the same way and hope it works better. However I need to fix the image magick problem before I can do that. That is why mariadb and workbench are mentioned. 'you didn't install the CPAN module only the plain app ? you didn't tell Perl where to find the module in @INC ?' I have downloaded imagemagick to my xampp\htdocs\xampp directory as a post said that is where it should be on xampp. Very possible I have downloaded the incorrect version. Not sure what cpan modual or plain app is.... I am not sure how to point perl correctly. Any help would be appreciated.

        OK possibly image magick is installed. I just now did this in the shell.
        Setting environment for using XAMPP for Windows. train@LAPTOP-HPSILVER c:\xampp # cpanm Image::Magick Image::Magick is up to date. (7.0.10) train@LAPTOP-HPSILVER c:\xampp #
        Does this mean it is downloaded? I still get the error:
        [Wed Jan 13 15:57:52.068937 2021] [cgi:error] [pid 9832:tid 1888] [cli +ent 127.0.0.1:52749] End of script output before headers: main.pl [Wed Jan 13 15:57:52.068937 2021] [cgi:error] [pid 9832:tid 1888] [cli +ent 127.0.0.1:52749] AH01215: Can't locate loadable object for module + Image::Magick in @INC (@INC contains: C:/xampp/perl/site/lib C:/xamp +p/perl/vendor/lib C:/xampp/perl/lib) at C:/xampp/perl/site/lib/Ultima +teAuction.pm line 1849.\r: C:/xampp/cgi-bin/ua/main.pl [Wed Jan 13 15:57:52.068937 2021] [cgi:error] [pid 9832:tid 1888] [cli +ent 127.0.0.1:52749] AH01215: Compilation failed in require at C:/xam +pp/perl/site/lib/UltimateAuction.pm line 1849.\r: C:/xampp/cgi-bin/ua +/main.pl [Wed Jan 13 15:57:52.068937 2021] [cgi:error] [pid 9832:tid 1888] [cli +ent 127.0.0.1:52749] AH01215: BEGIN failed--compilation aborted at C: +/xampp/perl/site/lib/UltimateAuction.pm line 1849.\r: C:/xampp/cgi-bi +n/ua/main.pl [Wed Jan 13 15:57:52.068937 2021] [cgi:error] [pid 9832:tid 1888] [cli +ent 127.0.0.1:52749] AH01215: Compilation failed in require at C:/xam +pp/cgi-bin/ua/main.pl line 20.\r: C:/xampp/cgi-bin/ua/main.pl [Wed Jan 13 15:57:52.068937 2021] [cgi:error] [pid 9832:tid 1888] [cli +ent 127.0.0.1:52749] AH01215: BEGIN failed--compilation aborted at C: +/xampp/cgi-bin/ua/main.pl line 20.\r: C:/xampp/cgi-bin/ua/main.pl
        So if this means it is installed, how do I deal with the path? Sorry if I'm a pain. BTW I did find the link to my questions from over a year ago. Thanks!
Re: Trying again with mariadb
by marto (Cardinal) on Jan 11, 2021 at 03:48 UTC

    "I have tried to download perl magick as well but not sure what to do from here. Obviously I do not have this configured correctly. Can anyone help?"

    Considerable effort has been spent with you in the past on this very issue. I suggest you revisit those threads. You were walked through this before. Follow that advice again. If it doesn't work take your time to accurately show what you tried and how it failed. Your post here has a subject unrelated to the actual problem, some fundamental misconceptions (which is fine, but when corrected try and take the advice in the spirit it's intended), zero details of what you did and how it didn't work. Links explaining in detail how to avoid all of these situations are displayed each and every time you post here.

      That was a long time ago and was with strawberry. This is with xampp... To be honest I did not remember it being imagemagick but if so so be it. I do not know how to get to my old posts. Is it possible for someone to tell me how? I have googled this problem of getting imagemagick to work with no meaningful results. It seems to me this should be easy, but if there is no specific info on how to resolve it...Well I'm at a loss. I did try to install or whatever cpan off the shell in xampp but that really went nowhere. Seems to me moduals are a nightmare in perl.

        traincity has a link to all your posts. Super Search lets you search by poster or the person they are replying to. Previously we discussed using a VM with an OS that matches your actual target platform, rather than this method of working, you're only wasting time creating problems you just don't need. There's nothing in this thread that shows anything that you've done. Asking for help is not a great start. Again How do I post a question effectively?.

Re: Trying again with mariadb
by Bod (Chaplain) on Jan 09, 2021 at 17:35 UTC
    ...which I hope are due to using workbench instead of mariadb

    As I said in Re^3: DBI::db error I am confused!, WorkBench is not a database. You cannot use MariaDB instead of WorkBench as they are completely different things!

    Please post some of your Perl code so we can see what is causing the errors with which you want help...

    A reply falls below the community's threshold of quality. You may see it by logging in.

Log In?
Username:
Password:

What's my password?
Create A New User
Node Status?
node history
Node Type: perlquestion [id://11126677]
Approved by 1nickt
help
Chatterbox?
and the web crawler heard nothing...

How do I use this? | Other CB clients
Other Users?
Others wandering the Monastery: (7)
As of 2021-04-18 21:19 GMT
Sections?
Information?
Find Nodes?
Leftovers?
    Voting Booth?

    No recent polls found

    Notices?